Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A bőr lázadása: a narancsbőr

2008.01.04

A bőr a legellenállóbb része a testnek ugyanakkor a legérzékenyebb is. Ha már nem bírja a megterhelést, csúnya bőrelváltozásokat gyárt, és olyan lesz a comb, a fenék és a has bőre, mint a narancs héja.Kép

Tévedés, hogy csak nőknél fordul elő a narancsbőr, férfiaknál is van, de a női test adottságából fakadóan-több a zsírszövet-, a nőknél gyakoribb. Az is tévedés, hogy az öregedés jele, nem az öregedésé, hanem a helytelen életvitelé. Függetlenül kortól és testalkattól, előfordul tini lányoknál is, ha nem mozognak eleget, nem fogyasztanak elég folyadékot, vagy túl sok káros anyagot visznek be a szervezetükbe, például kávé, kóla, de a nem megfelelő táplálkozás a leginkább kiváltó ok. Ugyanis a narancsbőr nem egyéb, mint zsír, a szövetek közé préselődött felesleges anyag, amely összecsomósodva a bőr alatt lerakódott. Súlyosabb esetben mindez begyulladhat, és fájdalmassá válhat. A narancsbőr még nem betegség, de nem is egy kívánatos jelenség, egyfajta jelzőrendszer a test részéről, Kép hogy ennyit bírok, elég volt, vagy szakítasz az eddigi életformáddal, vagy elcsúnyítom és megbetegítem a tested. A legtöbb nő azért felfigyel a bőr a lázadásra, és megpróbál tenni ellene. A megoldás széles palettája kínálkozik a szépségiparban a narancsbőrre, mindenkinek magának kell eldöntenie, melyiket veszi igénybe. A különféle krémek és elektorkozmetikai kezelések mellett a teljes kiút az életmód megváltoztatásában rejlik.

A bőrben megrekedt zsírt a táplálékkal jutattuk be, eszerint a táplálkozás reformjára van szükség. A megfelelő mennyiségű- és minőségű élelem kiválasztása nem könnyű feladat. A kevés hús, sok zöldség - gyümölcs, sok rostanyag, kevés fehér lisztből és cukorból készített étel fogyasztása valamennyi egészségi előírásnak megfelel. Emellett a szervezetnek, és főképpen a bőrnek rengeteg folyadékra van szüksége, ami nem cukros és édesített italból áll, persze nem is alkohol és egyéb káros élvezeti szer, amelyekből csak újabb méreganyag kerül a bőr alá.

Kép

A kielégítő vitaminfogyasztás ugyancsak feltétele a szép bőrnek, ilyenek az A-, B-, C-, E-, H-vitamin.

A kalóriák bevitelének megfelelő kalóriaégető tevékenységre is szükség van, hogy a fölösleg ne maradjon bent a szervezetben. A mozgás szerepét nem lehet elégszer hangsúlyozni. Narancsbőr észlelésekor kifejezetten zsírégető tornára van szükségünk. A comb, popsi és has területére összpontosító mozgásformákat válasszunk.

Mivel a narancsbőr alatt a szövetek meglazultak fontos a vér- és a nyirokkeringés serkentése. A legjobb természetesen a masszázs. Saját magunk is végezhetjük egy luffa szivaccsal, sőt fokozhatjuk a keringést váltózuhany alkalmazásával. Kép A masszírozáshoz használhatunk aromaterápiás termékeket is, amelyek segítenek lebontani a méreganyagokat. Pakolást is igénybe vehetünk, nagyon jó ebben az esetben az algás-pakolás.

A bőr ápolását sem szabad elfelejteni a zsír eloszlatása mellett. Rendelkezésre állnak kifejezetten narancsbőrre ajánlott krémek, de gondozhatjuk a bőrt típusától függő olajokkal is (mandula, jojoba).

Mindenképp bonyolult folyamat a narancsbőrtől megszabadulni. Tény, hogy a zsír nem fog magától eltávozni, tennünk kell ezért, mi több keményen meg kell küzdenünk érte. Jótékony lehet egy-egy böjt vagy méregtelenítő kúra. Végtére is a dolog veleje nem a fogyókúrában rejlik, hanem a mérgek kiürítésében, valamint a megfelelő étrendben és a mozgásban.

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.