Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Pozitív életfilozófiával könnyebb

2008.02.29

    Mindenki életében legalább egyszer biztosan akad olyan életszakasz, amikor nem tudja, mihez kezdjen, ki ő, honnan jön, hova tart, mit tegyen. Néha elkeseredünk, kicsúszik a lábunk alól a talaj, és a talpra állás nehezen megy, sokszor egyedül nem is. Kép Olyankor megtörténik, hogy találkozunk valakivel, aki utat mutat, mentorunkká szegődik. Szembeszáll dacunkkal, negatív életfilozófiánkkal. Legtöbbször nem is a szavak adják a lendítő erőt, hanem az ember kisugárzása, az, hogy precedensként áll előttünk, ahogyan él, ahogyan beszél, ahogyan teszi a dolgát. De gyakran elég mindössze egyetlen mosoly, ami szívből jön. Abban a pillanatban jelentéktelen, hogy az, akitől ezt kapjuk, fiatal vagy idős, férfi vagy nő, fekete vagy fehér. A két ember találkozása, a humanitás és a megértés, a lelkek egy hullámhosszra kerülése a fontos.

  -         Olyan elhagyatottnak, szerencsétlennek érzem magam. Nekem semmi sem sikerül. Csak én lehetek ilyen szerencsétlen. Most mihez kezdjek? Mit mondanak a szomszédok, a barátok…?

-         Nem szerencsés ekképp felfogni a dolgot. Nem az a fontos, hogy mások mit mondanak rólad, mit gondolnak az életedről, hanem, az, amit Te gondolsz és érzel. Változtat valamin az, hogy mit szólnak mások?

-         Nem, dehogy, csak…

-         Nincsen semmi csak. A Te életed, neked kell élned, nem másnak, foglalkozzon mindenki a saját maga gondjával!

-         Jó, de mit tegyek, hogyan tovább?Kép

-         Én csupán azt tanácsolom, hogy mindig a legjobbat várd, és akkor a legjobbat kapod. Bármiről is legyen szó, az ember csakis pozitívan kezdjen hozzá.

-         Ez mind szép és jó, de élni sincs kedvem.

-         Dehogy nincs! Mindennap úgy érdemes fölkelni, hogy örülünk valaminek. Egyáltalán örülni annak, hogy felébredtünk, hogy vagyunk, létezünk, hogy dolgunk van.

-         Honnan tudom, hogy mi a dolgom, mi az életem értelme?

-         Azt egyes-egyedül Te találhatod meg. Az én véleményem szerint semmit sem méltó vágy nélkül csinálni. Bármihez kezdesz, lelkesedéssel és teljes szívből végezd.

-         Nem könnyű, amikor annyi bajom van.

-         Természetes, hogy nem könnyű, viszont most élünk és csak egyszer, ki tudja, mi lesz velünk holnap, holnapután, a jövő héten. Mindig legyen valami, aminek tudsz örvendezni. Vég nélkül találj apró örömöket!

-         Ez sem könnyű.Kép

-         Próbáld megtalálni a célodat, az életed értelmét. A legfontosabb pedig az, hogy mosolyogj. Én mindig azt mondom, bármelyik percben meghalhatok, és nem akarom, hogy a szám lefele görbüljön, inkább felfele. Mindig csakis felfelé.

 A panaszok sokunknak ismerősek lehetnek, de kaptunk-e már hasonló vigasztalásokat? Érdemes átgondolni életfelfogásunkat. Pozitív életszemlélettel máris jobbnak és szebbnek láthatjuk a világot. Ha pedig ráéreztünk a lét örömére, legközelebb mi lehetünk mások védnökei, mert annál nagyobb veszteség nem érheti az embert, minthogy elveszíti életkedvét, reményét, az embertársakba és a jövőbe vetett hitét.

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.