Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Aloe Vera, az életelixír

2008.01.03

„Négy növény nélkülözhetetlen az ember egészségéhez: a búza, a szőlő, az olíva és az Aloé. Az első táplálja, a második felemeli szellemét, a harmadik harmóniát biztosít a számára, a negyedik pedig gyógyítja.”

 

                                                                        /Columbus/

 

 Kép Jelenleg a gyógynövények reneszánszukat élik. Sokan azt mondják, ami mindenre jó, valójában nem használható semmire. Az Aloe Vera megannyi bajra alkalmazható, de természetesen nem csodaszer. Otthonunkban tarthatunk egy-egy cserép dekoratív Aloe Verát, és ha szükséges, könnyen hasznát vehetjük, a leveléből kipréselt nedvet azonnal gyógyírként hasznosíthatjuk, mert tetőtől-talpig, külsőleg-belsőleg felhasználható.

 

Jótékony hatását közel 240 féle összetevőjének köszönhetjük. Tartalmaz például A-, B1-, B2-, B3-, B6-, B9-, B12-, C-, E-vitamint, Vasat, Nátriumot, Magnéziumot, Cinket, esszenciális aminosavakat, enzimeket. Ezek a komponensek többek között jótékony hatással vannak a bőrre, hajra, javítják a látást, szabályozzák az anyagcserét és a cukorszintet, gyorsítják a gyógyulási folyamatokat, de a betegségek kialakulását úgyszintén akadályozzák.

 

 Az Aloe Vera a liliomfélék családjába tartozik. A növény belső húsának gélszerű anyaga a legértékesebb, ezt veszik igénybe a különböző termékek előállításához, de hatásos a levél szárított formában egyaránt. A növény azért is számít kuriózumnak, mert a nyolc esszenciális aminosavból, amelyet az emberi  szervezet nem tud előállítani, hetet tartalmaz, a tizennégy szekunder aminosavból tizenegyet.
Az öt legfontosabb terület a következő, ahol az Aloe Vera mindenképp jótékony:

  • Fertőzések megelőzése, fertőtlenítés, gyulladáscsökkentés
  • Az emberi szövetek legmélyéig behatol
  • Serkenti a sejtnövekedést, akár hat-nyolcszor gyorsabban fejlődhetnek az új sejtek
  • Méregtelenítés, a szervezet tisztítása, a bélbolyhok regenerálása
  • Immun- és idegrendszer erősítése, fájdalomcsillapítás
 
 

Ezekhez a területekhez kapcsolódó problémák nagyon sok embert érintenek, ezért érdemes kipróbálni, példaként néhány felhasználási javaslat: égési sérülések, vágás, horzsolás, rovarcsípés, fekély, felfekvés, herpesz, ekcéma, fogínygyulladás, torokgyulladás, fülfájás, ízületi bántalmak, köszvény, lumbágó, árpa, kötőhártyagyulladás, álmatlanság, fejfájás, vérszegénység, allergia, pikkelysömör, érelmeszesedés kezelésére.

 

Az Aloe Vera készítmények leginkább étrendkiegészítőként, méregtelenítőként, fogyókúrás, bőrápoló és kozmetikai, higiéniai és aromaterápiás termékként kerülnek forgalomba. Ezek a cikkek azért nélkülözhetetlenek, mert az egészségünk a legfőbb értékünk, amelyet igyekeznünk kell megóvni, vagy a már meglévő bajt orvosolni lehetőleg természetes alapanyagú gyógyító szerekkel.

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.